úterý 22. listopadu 2016

V Park Café na Střížkově se budete cítit jako doma

Jsem unavená z práce a zatoužím po kávě někde v klidném a příjemném prostředí a vlastní domov dnes neshledávám tím nejlepším místem k odpočinku. Park Café Střížkov je proto ideální volbou. Blížím se k bývalé trafostanici a díky vysokým proskleným oknům již zvenčí vidím, zda je pro mě v horním patře místo. Kdyby bylo plno (nebo jsem měla naspěch), rádi mi zde kávu připraví s sebou. Já se ale na návštěvu v této na první pohled malé kavárně vždy neskutečně těším, proto je pro mě domácí prostředí tohoto podniku jasnou volbou.




Obsluha je zde jako vždy milá a příjemná a náročným zákaznicím přede mnou, které neustále mění svou objednávku, vychází stále s milým úsměvem vstříc. Žádným požadavkem se nenechá vykolejit, o sortimentu má dokonalý přehled. Nabídka je zde rozepsána na několika tabulích rozmístěných různě po spodním patře kavárny, což působí lehce chaoticky. U některé nabídky chybí ceny, nicméně obsluha o všem informuje, na otázky odpovídá klidně a příjemně a nedává nijak najevo, že bych zdržovala. Nechybí ani sezónní nabídka, kterou nyní na podzim tvoří například svařené víno nebo teplé domácí limonády. Ty si mimochodem můžete dopřát i studené a jsou neskutečně výborné. Za sebe vřele doporučuji kombinaci jahody a máty. Domácí limonádu doplním cappuccinem, ke kterému dostávám deci točené perlivé vody a perníček, který je milou pozorností. Kdo nepije kávu, může si zde dopřát také sypané čaje nebo domácí ledové čaje, zajímavá je též nabídka horké čokolády, nechybí ani víno nebo jiný alkohol.


Jako ve správné kavárně zde samozřejmě nesmí chybět výběr zákusků, dortů, pralinek, marcipánu a jiných sladkostí nebo točené zmrzliny. Ze slaných pochoutek si můžete vybrat z obložených housek a sendvičů, které jsou každý den s láskou připravovány z čerstvých surovin. A pokud byste si chtěli vzít kousek místního kouzla s sebou domů, máte zde na výběr z domácích džemů, čokolád a spousty jiných zajímavých výrobků.

Jídlo, kávu i jiné nápoje si zde můžete vychutnat naprosto bez obav. Vše je čerstvé, obsluha v čistotě naprosto pečlivá, nezapomíná po každém zákazníkovi omýt kávovar ani v případě, kdy má frontu, káva je vždy čerstvě namletá přímo před vámi. Menší nevýhodou je, že si svou objednávku musíte do patra vynést sami, což pokud jako já chodíte neustále s plnýma rukama, je trochu nepraktické. Jedná se ale o malou kavárnu, kterou obvykle obsluhuje jeden člověk a tak si to sama neumím jinak představit. Dolu už ale naštěstí nádobí nosit nemusíte. V přízemí i patře máte na výběr z brček, bílého nebo třtinového cukru a můžete si kávu posypat kakaem nebo skořicí. 

Můžete se zde snadno připojit k Wi-Fi, nicméně najít zde volnou zásuvku k notebooku, je trošku problém, pokud není kavárna poloprázdná. V případě nudy si zde můžete přečíst nějakou zajímavou knížku z knihoven, které krásně doplňují nádherný interiér. Ten je do puntíku sladěn a na člověka působí velice příjemnou domácí náladou. Některé stoly a židle jsou pohodlnější než jiné, vzhledově to ale působí krásným dojmem. Pro maximální pohodlí můžete využít i křesel, z kterých máte krásný výhled z okna. A v letních měsících můžete posedět venku před kavárnou a v případě, že se ochladí, vám obsluha ráda zapůjčí deky.


Více o interiéru si můžete přečíst v tomto článku.

Pokud vás tento článek zaujal a motivoval váš k návštěvě této kavárny na Praze 9, mohu vám slíbit, že z návštěvy budete okouzleni a věřím, že vaše návštěva rozhodně nebude poslední.

Váš Lenochod

11 komentářů:

  1. Narazila jsem na tebe přes fb, chtěla jsi vyjádření:
    Článek na mě působí trošku strojeně. Jako v novinách, nebo jak to říci. - jako bys mě sem za každou cenu chtěla dostat a byla bys vítací hosteska u vchodu. :) Sama jsem v této kavárně byla a rozhodně na mě nepůsobila až tak kladně jako na tebe. A to jsem tam byla v létě, když bylo méně lidí. Tedy nulový stres. Nevím nevím. Cukrovat je fajn, ale tohle mi přijde přehnané. Nevidím jediný zápor, protože svět není růžový. Chápu že se ti zde líbí, ale nevím zda je to stylem psaní nebo růžovými brýlemi, ale něco mi na článku nesedí. :) Ale uznávám interiér je tam skutečně nevšední.

    Jinak, fotky se mi líbí, jsou jednoduché a pěkné. :) Jen by mě zajímalo jak se ti povedlo kavárnu nafotit prázdnou? A není to trochu škoda? :)

    K vzhledu celkovému jsem se ji vyjadřovala na fb. :)
    Ať se ti daří ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotografie samozřejmě nejsou mé, byli mi poskytnuty samotnou kavárnou, zřejmě jsem to tam měla zmínit - příště na to budu myslet. Jsem si vědoma toho, že recenze je podle někoho možná až příliš pozitivní, ale já ji psala podle vlastních pocitů, jsem stejně tak přehnaně nadšená z tohoto podniku i v reálu. Nemám problém vytknout, když mám co, ale já sem chodím celkem pravidelně a nikdy jsem neměla jedinou věc, kterou bych vytkla. Obsluha mi vždy vyšla vstříc i ve věcech nad rámec svých poviností, stejně tak jednání s jednou z majitelek bylo neskutečně příjemné a vstřícné. Zdálo se mi, že negativa, která jsem cítila, jsem napsala, i když chápu, že se v tom článku asi silně ztrácí. Nicméně já jsem článek napsala tak, jak jsem to cítila, samozřejmě, každý máme zkušenosti jiné a stejně tak je mi jasné, že s přibývajícím počtem recenzí různých podniků se bude můj psaný projev vyvíjet.

      Jinak děkuji za názor.

      Vymazat
    2. Ještě dodám, že je to asi hodně i o způsobu života a životnímu postoji. Já jsem všeobecně v životě pro někoho až přehnaný optimista. Ne v tom smyslu, že bych byla najivní a přehlížela špatnosti, jen mám pro spoustu věcí pochopení a snažím se zaměřovat na to dobré. Nevadí mi, že čekám dlouho ve frontě, když vidím, že obsluha má plné ruce práce a dělá co má. Ale vadí mi čekat, i když mám před sebou pouze jednoho člověka, když obsluhuje jen jedna slečna a další dvě se před zákazníky baví mezi s sebou opřené o pult (téma hovoru nemělo s prací nic společného a nejednalo se o 2-3 věty). To je též má nedávná zkušenost.

      Vymazat
    3. Jsem ráda že zmiňuješ, že jsi optimista. Aspoň vím jak tvůj článek chápat. :) Děkuji

      Vymazat
  2. Tak tedy nevím, co je špatného na tom, mít ten skill novináře v novinách. Ale to jsem asi jenom já, koho úplně neberou přiblblé blogísky parodující český jazyk. Mně se článek moc líbil, kavárna vypadá kouzelně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji. Taky na tomto stylu nevidím nic špatného, naopak ho mám ráda. :)

      Vymazat
  3. Sakra to vypadá pěkně! :) Až si zas uděláme s Medvědem na víkend výlet do Prahy tak tam musíme.

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to úplně v centru, takže pro mimopražské výletníky to může být trochu z ruky, ale rozhodně návštěva zde stojí za to. Líbí se mi i jejich nabídka výrobků. Probíhají zde i různé akce, 4. prosince se zde například budou vyrábět vánoční přáníčka.

      Vymazat
  4. Kavárna vypadá moc hezky :) Nějaký ten zákusek bych si tam určitě dala :)
    Ale ocenila bych i pár vlastních fotografií, jak to třeba vypadá za chodu.
    Veronique beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tvůj komentář. Já bohužel nemám k dispozici fotoaparát, samozřejmě mám v plánu jej pořídit a jak to bude možné, ráda bych přidávala vlastní fotky, ale bohužel zkrátka nyní nemohu jinak.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář! Nezapomeň uvést odkaz na svůj blog.

V Park Café na Střížkově se budete cítit jako doma

Jsem unavená z práce a zatoužím po kávě někde v klidném a příjemném prostředí a vlastní domov dnes neshledávám tím nejlepším místem k o...