neděle 20. srpna 2017

Adventure Minigolf Arena aneb sport pro lenochy



Nejsem příliš sportoně nadaný člověk, přesto jsem herní tip a ráda se účastním společenských událostí, které jsou spojeny se soutěživým tipem zábavy. Obvyklou činností bývá bowling nebo airhockey, který má ovšem tu nevýhodu, že mohou najednou hrát pouze dva účastníci. Nedávno jsme si s přáteli vyzkoušela minigolf, na který mě ve skutečnosti přesvědčil můj mladší brácha.


Minigolf je podle mě ideální volba zábavy. Věřím, že se při ní rozhodně nebudete nudit, protože ač se jedná o sport, je ideální i pro lenochy jako jsem já - nevyžaduje žádné zvláštní nadání ani sportovní schopnosti, přesto u něj nezůstanete jen tak sedět a probudí ve vás sportovního ducha. Dá se hrát ve 2 i ve větším počtu lidí a i věková škála účastníků je dle mho názoru velmi široká. My jsme hráli nakonec ve 4, nejmladší byl můj 13-ti letý brácha. V tomto počtu jsme s rezervací na 1 hodinu stihli 15 jamek. Ideální čas pro zvládnutí všech jamek by v našem případě byl hodinu a půl. Nebudu vám zde detailně popisovat pravidla hry, věřím, že většina z nás trochu tuší, o co se jedná. Kdo přeci jen ne, může si pravidla hry přečíst zde.



K naší hře jsme si vybrali Adventure Minigolf Arenu, která se nachází v Praze na Českomoravské, přímo v O2 aréně. Je zde tedy výborná dopravní dostupnost a hned vedle máte nákupní centrum Gelerie Harfa, kde kromě nákupů a jídla najdete také Dinopark, v letní divadelní scénu nebo v zimě kluziště. Tato aréna má tu výhodu, že je uvnitř budovy v klimatizovaném prostředí, dá se tedy hrát za každého počasí. 

V první řadě mě zaujal interiér, který mě osobně v porovnání s jinými arénami přišel vkusný, nápaditý a stylový. Hru jsme si předem rezervovali - komunikace jak po e-mailu, tak po telefonu byla velmi milá a rychlá, personál všeobecně, a to i na místě, je velmi příjemný. Spolu s námi se na hřišti postupně objevilo více hráčů, nicméně nikdo jsme si nepřekážel - stanoviště se dají hrát i na přeskáčku, takže v tom není žádný problém. Měli jsme zdarma k zapujčení zamykací skříňku, kam jsme si mohli odložit všechny věci a nic nám tedy nepřekáželo. Hůl i míček zapujčují také zdarma, míčky mají i různou barvu. Pokud si neprostudujete pravidla přede, vůbec to nevadí, personál vás proškolí i na místě. 



Můžete si zde po hře na chvíli sednout a dát si něco k jídlu a pití. Platit se dá jak hotově, tak platební kartou. Pokud vás tento sport nadchne, můžete využít i hry s trenérem (nutno objednat předem) nebo dárkových voucherů na více hodin, který samozřejmě vyjde výhodněji. Mají zde i klasické slevy na rodinné vstupné, pro děti, studenty, seniory i ZTP/P, kdy držitel karty platí snížené vstupné, jeho doprovod pokud hraje tak také snížené, pokud nehraje, neplatí nic - to se mi opravdu líbí. Po hře si sem můžete sednout na něco dobrého k pití. Kromě obvyklé nabídky teplých i studených nápojů zde nabízejí i alkohol a dokonce vám zde namíchají i míchané drinky. Myslím si, že toto místo je ideální k pořádání fireních večírků nebo narozeninových oslav, které zde mají také v nabídce. 

My jsme s návštevou rozhodně byli spokojeni, jen bychom si pro příště vyhradili více času. To byl ovšem problém čistě naší organizace, na místě totiž není problém si prodloužit dobu i nad rámec rezervace. Nemusíte navíc platit celou hodinu, ale účtuje se to po čtvrt hodině, což se i líbí. Pokud nevíte, jak s přáteli strávit volný čas, rozhodně vám tento sport doporučuji. Můžete k tomu využít i jiná místa, spousta venkovních hřišť pro minigolf jsou přístupná i zdarma. A pokud už jste někdy tento sport hráli, rozhodně uvítám v komentářích vaše zkušenosti, případně i doporučení na jiná místa, kde si jej zahrát.

Vaše Ellie



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář! Nezapomeň uvést odkaz na svůj blog.

V Park Café na Střížkově se budete cítit jako doma

Jsem unavená z práce a zatoužím po kávě někde v klidném a příjemném prostředí a vlastní domov dnes neshledávám tím nejlepším místem k o...